tisdag 12 augusti 2014

Sushi i sin enkelhet


Idag blir det nog sushi igen - hemmalagad! De är gott och enkelt och man får mycket för pengarna! En favorit jag prövat göra på olika sett är den japanska omeletten (tamago) som är så god på nigirin. Det var kul, utmanande och blev sååå gott! 
Allt som behövdes var 
4 ägg
1 tsk socker
1 msk mirin
0,25 msk salt
0,5 msk japansk soya

Tillagningen: 
Värm en lätt inoljad panna på medelvärme. Häll i ett tunt lager äggsmet i pannan. När den börjar stelna, rulla ihop. Olja in pannan igen och häll i mer smet. Lyft upp tidigare äggrulle så att ny smet kommer in under. När den nya smeten börjat stelna rulla som tidigare. Upprepa proceduren tills all smet är slut. Minst 4 gånger ska den rullas. Och har man inte Mirin så kan man ha i lite mer socker och ta sake, torrt vin och till och med risvinäger. 

Utöver omeletten till sushin kom jag på en fiffig grej. Jag går nu i "salladsbaren" i mataffären och plockar ut ingredienserna. Har tex krabbstick, kräftstjärtar och räkor för att göra de enkelt. Givetvis är en god bit lax alltid rätt men till den där lätta vardagssushin man bara vill slänga ihop ska de va lätt och samtidigt gott. Utöver dessa tillbehör har jag tex 1 avokado och en bit gurka. Lätt och bra och klart på ca 30 min och sååå gott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar